BESTE GEZICHTSMASKERS: WAT ER NODIG IS OM GECERTIFICEERD TE WORDEN

Om fabrikanten en merken te laten zeggen dat hun gezichtsmasker voldoet aan de ASTM-norm, moeten ze het bewijzen. Hier is hoe het werkt: merken en maskermakers moeten hun gezichtsbedekking testen in geaccrediteerde laboratoria. De tests bevestigen dat de maskers voldoen aan de richtlijnen van ASTM.

Fabrikanten moeten ook een conformiteitsbeoordeling uitvoeren die aangeeft dat gelaatsbedekkingen die zijn gelabeld als ASTM-conform, voldoen aan alle vereisten van de norm, inclusief ontwerpcriteria, prestatiecriteria, testmethoden, etikettering en gebruikersinformatie. eigenschappen: filtratie-efficiëntie en ademend vermogen. Elke eigenschap wordt op twee niveaus getest.

Prestaties op niveau één verifiëren de minimumvereisten om te voldoen aan de ASTM-norm. Niveau twee prestatie betekent een hoger resultaat met betrekking tot de normen. Met name in termen van filtratie-efficiëntie, vraagt ​​de standaard van ASTM zich af of een masker deeltjes zo klein als 0,3 micron kan filteren. Het exacte percentage deeltjes dat het masker kan filteren, bepaalt de aanduiding van niveau één of niveau twee.

medisch-mondkapje.nl

www.dgmondmasker.nl