In een wereld vol piepjes en notificaties kun jij als een goudvis je aandacht vasthouden. 

Verkeerde vuistregel 

 Sommige mensen vinden dat geanimeerde video’s niet langer dan een minuut mogen duren. Anders bezwijken kijkers voor de verleiding van kattenvideo’s op YouTube. Anderen vertrouwen minder op de aandachtsspanne en streven naar maximaal 30 seconden. 

 Er is echter een probleem met deze vuistregel voor animatie. Niet alle informatie kan altijd worden opgeslagen. De gouden regel is dat je geanimeerde video zo lang moet zijn als nodig is, maar niet langer dan dat. 

 Geen gedwongen promoties 

 Goede geanimeerde video’s zijn iets meer dan 30 seconden lang. Dit is tenslotte een informatieve video, geen boeiende promotievideo. Kijkers blijven je video’s bekijken zolang je nuttige en relevante informatie verstrekt, zoals een beschrijving. waarom? Omdat ze uit nieuwsgierigheid vrijwillig het spel hebben gepusht. Ze willen je uitleg zien. 

 Video’s zijn er natuurlijk om van te genieten, maar als je bewust op zoek gaat naar informatie, kijk je uiteindelijk naar anime-video’s van iets meer dan een minuut. Zolang je een oplossing vindt voor het probleem van je publiek, kun je hun aandacht vasthouden. 

 Oké… maar hoe lang duurt de animatie 

 Het hangt er allemaal van af. Een video over je product of  tutorial Wil je dat mensen  je product  kopen of ze leren hoe ze er het meeste uit kunnen halen?Ongeveer 150 woorden in een animatievideo. Dit is vooral goed om de aandacht te vestigen op het bestaan ​​van uw product of dienst. 

 Product-, dienst- of procesbeschrijving: 2-3 minuten is ideaal als u wat meer uitleg nodig heeft om uw publiek te laten kopen of verkopen. 

 Training en informatie: er is geen echte ideale lengte voor dit type animatievideo. Je wilt natuurlijk dat de animatie zo kort mogelijk is. Maak bijvoorbeeld voor elke stap een aparte (korte) animatie. 

 We raden aan om meerdere animaties te maken, één voor elke bovenstaande stap. Maar wat je ook doet, de video moet lang genoeg zijn. haast je niet. In dit geval kan de animatie  iets korter zijn.

channelorange.nl